Bortglömda grisar och kaninparning

Nu måste jag väl ändå be om ursäkt på mina bara knän. Jag har glömt bort att skriva om griskultingarna. Efter att vi försökt i 6 år så fick vi äntligen griskultingar.

På morgonen den 14 november när pappa kom ut så låg det två små grisbebisar nerbäddade i halmen bredvid mamma Pyret. Det var en hona och en hanne. Honan kallar vi Molly och hannen Valle. Tyvärr så fick vi ta bort Valle för ett tag sen. Detta eftersom han inte åt av den vanliga maten och han kunde inte gå kvar hos mamman. Så nu finns han på Andra Sidan Regnbågsbron.

Men sen till det roliga igen. Dagen efter, den 15, så låg det helt plötsligt tre grisar där bredvid Pyret. Det hade fötts en liten flicka till. Henne kallar vi Milly.

Av Milly och Molly så är Milly den som gärna vill bli klappad. Molly är gärna framme och luktar, men bli klappad vill hon inte. Då springer hon iväg. Till skillnad från andra grisar så klättrar Milly och Molly gärna upp i knäet när man sitter ner. Hittills har ingen av dom lagt sig ner, men dom klättrar omkring och nosar.

Något av det mest spännande som finns är när man kommer in med och snö på kläderna och stövlarna. Det skall busungarna med en gång äta upp.

När jag får tid till det och vi fått hem en bra sele så kommer jag börja lära Milly att gå i sele. Det är lite svårare än att få en kanin att gå i sele. En gris skriker om man håller fast den är mer misstänksam. Selen på en gris måste man ta på framifrån.
Här kommer några bilder:

Pyret med kultingarna när dom är fyra och tre dagar.

Pappa Kålle som tycker att det är jättespännande med skor och stövlar.

Milly med vit svanstipp

Misstänksamma Molly som har vitt på frambenen.





Igår och idag så har vi parat kaniner. Om ni inte förstår det så står hannen först. Hoppe+Roxane, Prasselqvist+Arwen, Ferri+Irja, Santos(lånad hane)+Bellatrix och Aravis, Lucifer+Sunniva och SolAngelica.

Jag lägger ut bilder när ungarna kommit.

Av kaninerna så är Hoppe, Roxane och Prassel mina hoppkaniner. Dom kan ni läsa om på http://ungesmisskanin.cybersite.se.

Nu skall jag lägga upp bilder på Lille-Fot på den andra bloggen, punoy.

Heldag med kaninhoppning

Måndagen och onsdagen under sportlovet hade vi heldagar med kaninhopparna. På alla våra träffar så får alla med egen kaniin komma och vara med. Lördagen var en vanlig träning. På måndagen så var vi 8 hoppare på gården, 7 från klubben och en utomstående. På onsdagen så var vi 12 hoppare här. På måndagen så blev det mest hoppning eftersom vi var så några, men på onsdagen så följde vi vår tradition och lekte vinken också.

Hoppningen gick bra. Några fick vi säga till om att dom drog i kopplet. Fy, fy! De nya hopparna tror jag lärde sig mycket:)

Här kommer några bilder från onsdagen:

Vi leker vinken.

Monica Olsson hjälper en av de nya tjejerna med att få på selen på kaninen Popcorn.

Turbo tycker att det är viktigt med hygienen. Särskilt eftersom det är många snygga honor med på träningen.

Nu skall jag hoppa också. Men jag har nog fått en lite för stor mage, bomen ramlade visst ner.

Det gick lite bättre när Gosan skulle hoppa.

Embla kom också över hindret till slut. Efter mycket puffanden på rumpan av hennes tålmodiga matte.

Pelle flyger över hindret. Och även om det ser ut som att han skulle riva så gjorde han inte det:) Då får han mycket beröm av matte, men inget godis.

Ludde flyger också över hindrena.

Men hallå där, vart skall du nu? Det där är åt sidan, du skall rakt fram. Nu får matte skynda sig att försiktigt med handen flytta tillbaka honom.

Träningen hårdbevakades av två galna paparazzis som såg och tog bildbevis på allt som hopparna gjorde. Alla bilder läggs inte ut på bloggen pga att inte trötta ut läsarna.

Så fort jag fått bilderna från lördagen av den andra paparazzin så skall jag lägga ut dem.
MVH från den galna paparazzin Beatrice;)

Promenad på is

I söndags så var jag, mamma och pappa nere i Lickershamn för att se på isen där. Det var häftigt att se alla isformationer:)
Här kommer några bilder från det:

Det var bara is en liten bit ut. I vattnet utanför simmade det en massa svanar. Tror att mamma räknade det till att var över 20 st.

Pappa går på isen.


Rauken Jungfrun i mitten av bilden.

Sprickor i isen.

Istäckta stenar.


Två häftiga isformationer. På sista bilden syns vågbrytaren som jag och pappa var ute och gick på.

Istäckta stenar där vattnet droppat ner.


Längst ut på vågbrytaren. Försökte övertala pappa till att ta kort på det eftersom jag inte ville gå hela vägen ut, men det gick han inte med på.

Det var en väldigt hal väg ut på vågbrytaren och både jag och pappa halkade flera gånger. Mamma stod på isen med kameran redo ifall vi skulle halka. Fega elaking;)


RSS 2.0